ШАНОВНІ КЛІЄНТИ, ЗАМОВЛЕННЯ ВІДПРАВЛЯЮТЬСЯ З ПОНЕДІЛКА ПО П'ЯТНИЦЮ У МОЖЛИВІ ВІДДІЛЕННЯ НОВОЇ ПОШТИ. ОФОРМЛЕНІ ДО 13:00 - У ТОЙ ЖЕ ДЕНЬ, ПІСЛЯ 13:00 - НАСТУПНОГО РОБОЧОГО ДНЯ. ДЯКУЄМО ЗА РОЗУМІННЯ!
UA RU
Здоров'я та благополуччя  кожного – процвітання всіх!
0
Кошик

Солнечный витамин для здоровья и хорошего настроения
04.02.2020

Вітамін D - найважливіший нутрієнт, названий вченими за великий перелік корисних ефектів для здоров'я людини «речовиною 21 століття».

Коротка довідка.

Єдиним призначенням вітаміну D або «сонячного нутриєнта» ще пару десятиліть тому вважалося зміцнення зубів і розвиток кісток. Призначали його тільки дітям і тільки в холодну пору року. Однак, численні дослідження останніх років подарували світу багато нової інформації. Наприклад, той факт, що основним помічником імунітету є не звичний всім вітамін С, а «сонячний нутрієнт». Саме він активує захисні клітини імунної системи і «відправляє» їх на пошук та знищення вірусів і бактерій. Без цього запуску наш організм не може боротися з інфекцією! Причому впливає вітамін D відразу на 2 види імунітету: вроджений і набутий, похвалитися цим не можуть навіть імуномодулятори.

У яких ще процесах бере участь сонячний вітамін?

Вітамін D:

• задіяний в синтезі дофаміну - гормону радості та задоволення, нестача якого призводить до апатії. При вираженому дефіциті нутриєнта настрій «на нулі» може зберігатися тижнями, а у літніх людей і зовсім трансформуватися в депресію.

• стимулює аутофагію - природний процес очищення організму від зайвого «сміття», і запускає відновлення клітин, сповільнюючи тим самим старіння. Хочете зберегти молодість і активність на довгі роки? Приймайте сонячний вітамін!

• підвищує м'язову силу, надає тонізуючу дію і допомагає впоратися з хронічною втомою.

• стимулює синтез жіночих статевих гормонів і навіть, за словами вчених, підвищує ймовірність вагітності при екстракорпоральному заплідненні (ЕКО.

• вітамін D - кращий друг школярів і студентів, так як помітно покращує концентрацію уваги і пам'ять, а також прискорює розумові процеси.

Де взяти корисний вітамін?

Після цього «списку корисних справ» стає очевидно, що вітамін D дуже важливий для здоров'я і гарного самопочуття кожного з нас. А чи завжди нам його вистачає? На жаль ні!

Організм отримує вітамін D з їжею або синтезує його самостійно - в шкірі під дією сонячних променів. Здавалося б, досить правильно харчуватися і частіше гуляти, однак, не все так просто. Щоб виробити добову дозу вітаміну D людині потрібно проводити на вулиці не менше години в день, причому підставивши сонячним променям близько 60% відкритого тіла. Завдання для нашого клімату нездійсненне! Додайте сюди те, що в Україні більшу частину року промені сонця падають під кутом, що перешкоджає повноцінному виробленню вітаміну D. І навіть влітку на пляжі з цим труднощі, адже креми з SPF, необхідні шкірі для захисту від ультрафіолету, повністю блокують вироблення вітаміну.

А можна отримати вітамін D з харчуванням?

І тут теж негативну відповідь! З продуктами харчування в організм потрапляє не більше 10% від рекомендованої добової норми. І це цілком логічно, адже для повноцінної дози «сонячного вітаміну» потрібно з'їсти 400 г вершкового масла, 9 яєць або випити цілих 4 літри молока! Також багаті корисним нутрієнтом жирні сорти риби і печінка тріски, але часто такі продукти вживати не варто – в цих стравах багато калорій, що може стати причиною зайвої ваги.

Що ж робити?

За даними статистики 8 з 10 людей в Україні відчувають дефіцит сонячного вітаміну і не можуть заповнити його без допомоги спеціалізованих засобів, наприклад, Вітаміну D3 від ВІТАМАКС. Випущений у вигляді сублінгвального спрею, він забезпечує миттєву доставку «сонячного вітаміну» в організм. Спрей легко дозувати, зручно брати з собою на навчання, роботу і в поїздки, і просто використовувати навіть для дітей! Вітамін Е, що входить до складу засобу, посилює дію D3 і надає могутню антиоксидантну дію, захищаючи клітини організму від старіння. Тому регулярне використання Вітаміну D3 від ВІТАМАКС допоможе зберегти міцний імунітет, гарний настрій, молодість і активність на довгі роки!

Новини

Всі новини